Анафилакса: Знаци, симптоми и прва помош

Анафилаксата предизвикува имунолошкиот систем да ослободи големо количество на хемикалии кои можат да предизвикаат шок кај лицето.Анафилакса е алергиска реакција којашто е опасна по живот…

Уринарна инконтинеција кај жени во менопауза

Менопаузата преставува природна состојба на завршувањето на репродуктивниот период кај женатаМенопаузата преставува природна биолошка состојба на отсуство на менструација во тек на 12 последователни месеци…