facebook-zavisnost-depresija_1
Споделете со пријателите!

Користењето на Фејсбук за бегство од сопствените проблеми и следење на другите луѓе на таа социјална мрежа, може да предизвика депресија покажуваат најновите истражувања
Според податоците на Светската здравствена организација, над 350 милиони луѓе на светот страдаат од депресија, а бројни студии покажаа дека користењето на социјалните мрежи во голема мерка има влијание врз психичкото здравје на луѓето.

Фејсбукот, што стана феномен во последните десет години, има 1,39 милијарди активни корисници во текот на секој месец.

Норвешки научници утврдија дека користењето на Фејсбукот за да се заборават сопствените проблеми, може да предизвика делумна зависност.

Тие, исто така, наведуваат дека постојаното следење на она што другите го работат на Фејсбук, може да доведе до чувство на љубомора и депресија.


Споделете со пријателите!