Паметните телефони, потреба или зависност

Можеби денес најголемата, но и воедно “најбезопасната” зависност за вашите најмали – зависноста од социјалните мрежи! Тинејџерите не се единствените кои се склони кон оваа прекумерна употреба. Што се случува ако родителите ги туркаат временските ограничувања пред екраните?

Што е анхедонија

Анхедонија е неможноста да се доживее задоволство од активности и социјални ситуации кои вообичаено будат позитивно чувствоПрекрасно е чувството кога го знаеме задоволството што го…

Препознајте ги знаците на алкохолизам

Научете како да ги разликувате однесувањата коишто означуваат злоупотреба на алкохол и зависност од алкохолАлкохолизмот е болест која се лекува, доколку се препознае навреме. Процесот…