vo-svetot-na-fitnesot-muskulna-sila-definirana-sila-na-gravitacija_image
Споделете со пријателите!

Танц и перформанси во облик на забавен и целосен кардио тренинг!
Од неодамна присутен еден тренди неверојатен тренинг за отпор и тренинг истовремено за целото ваше тело!

Танц и перформанси во облик на забавен и целосен кардио тренинг!

Сега и еден нов начин за кардио тренинг што неверојатно ќе те вежба од глава до пети. Сега е возможно да и пркосиш на гравитацијата, сега можеш да се чувствуваш како да леташ, и можеш да го доживуваш тренингот на еден забавен начин, што воопшто не ќе ти изгледа како да си вежбал!

„Тренинг со висока доза на адреналин и чуство дека леташ.“

Можеби веќе сте го забележале движејќи се низ социјалните мрежи. Соба преполна со луѓе што паѓаат на земјата, а потоа летаат низ воздухот – еден нов вид на одличен тренинг, без чувство дека е веќе реализиран!

Bungee Workout – една нова постоечка класика за танц и фитнес која е широко дискутирана на социјалните медиуми во последниве неколку месеци, проследена со големо очекување како една голема работа што ќе ја погоди локалната фитнес сцена. Работи на принцип на тонизација на речиси сите мускули присутни во вашето тело, фокусирајќи се на вашата мускулна сила и издржливост.

Трака која е прикачена на задниот дел од колковите, ви овозможува слободно да се движите, а во исто време е моќен инструмент во совладување на отпорот кој се користи за подобрување на вкупниот тонус на мускулите, како и вкупните фитнес перформанси. Но, тоа обезбедува сигурен и предизвикувачки отпор кој го поттикнува зајакнувањето на вашите мускули. Искористете ги овие придобивки од овој вид на тренинг за правилен облик и тонизирање на вашето тело! Комбинација на фитнес тренинг, танчерски вештини и акробатски перформанси насочени кон твоето подобрување. Интензитетот го диктирате вие, можете да го направите полесно или потешко, со особено внимание на зглобовите.

Првото банџи студио што нудело тренинг часови се отворило во Сингапур. Границата на тежината за овој вид на тренинг изнесува 165 кг. Возрасна граница за Bungee Fitness Fusion за деца е 12 години и нагоре.

Кореографијата во различни танцови и музички жанрови е исполнета со најразлични скокови и потези. Со напредување, очекувајте покомплицирани маневри, зголемување на интензитетот од типот на големи скокови, синхронизирани со музика за дополнителна мотивација. Ова силно може ќе ги развие вашите танцови способности како што се положбата, рамнотежата, а со најразличните движења и пируетите вие драстично ги нивелирате вашите танцови вештини на повеќе нивоа.

Фузија на танц и аеробик. Цело време се забавувавме и повторно се заљубувавме во танцот. Ние пробавме, и успеавме!

Многумина се надеваат дека ќе го додадат ова во својот секодјневен фитнес режим. Овој тип на вежбање им дозволува на луѓето да прават маневри кои инаку не би можеле да ги направат, буквално летајќи низ воздухот и придонесувајќи повеќе за уникатен, ефикасен и апсолутно забавен и возбудлив тренинг. Bungee Fit е интензивна 60 минутна вежба. Постојат неколку видови, во зависност од интензитетот на вежбање, но најчести се:

Прочитајте:  Сè што треба да знаете пред да започнете со трчање

​Fly Bungee 101 – 60 минутна рутина која ве учи да практикувате фундаментални банџи вештини и како да го контролирате отпорот трчајќи, скокајќи, вртејќи и застанувајќи. Препорачуваме оваа рутина да ја практикувате онолку често колку што е потребно за да изградете цврста основа пред да научете нови вештини.

Bungee Fit – 60 минутна рутина која ќе се гради врз вештините научени во 101. Мешавина на кондиционен тренинг и танц потези. Учење на нови вештини и воведување на повеќе, репетитивни, мали секвенци.

Бидете подготвени да ја зголемите вашата издржливост а со тоа и целокупната издржливост на целото тело. Ако сакате забавен начин, ова е вистинскиот начин да го направите тоа !

Прифатете го предизвикот, стекнете ја вашата рутина!


Споделете со пријателите!