Споделете со пријателите!

Во поликлиниката Драчево вчера беше отворен нов дерматовенеролошки специјалистички кабинет, што е деветти по ред
Министерот за здравство Никола Тодоров за време на вчерашната посета на поликлиниката Драчево нагласи дека веќе се креирани 21 термин дневно во „Мој термин“, кои се веќе видливи за сите матични лекари и можат да закажуваат пациенти коишто имаат потреба од ваква специјалистичка услуга од областа на дерматологијата.

Министерот Тодоров потенцираше дека наспроти растот на бројот на пациенти од 28 илјади во 2014 на 33 илјади во 2015 година, се намалува и бројот на пациенти препратени од поликлиниката на друго повисоко ниво на здравствена заштита...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!