Американски NYSK ќе произведува масло од канабис во поранешен ОХИС

Само неколку нации во светот имаат законско право да одгледуваат и да извезуваат медицински канабис, а сега Македонија е една од нив и тоа не прави нова дестинација за оваа брзорастечка индустрија…