Безбедноста на естетското продолжување трепки [ВИДЕО]

Иритациите кои може да се појават од екстензиите за трепки предизвикани од самите екстензии или од лепилото, предизвикуваат чешање, а со тоа и потенцијална опасност од искорнување на вистинските трепки…

Видео игра која ги вежба очите да работат подобро заедно

Видео играта Dig Rush, развиена од Ubisoft, креаторите на Assassin’s Creed во соработка со компанијата Amblyotech, а заснова на истражувањето на офталмолозите на Универзитетот Мекгил, е повеќе од само игра. Таа е дизајнирана да помогне во лекувањето на амблиопија, состојба попозната како синдром на “мрзливо око”, здравствен проблем каде двете очи не се синхонизирани како, меѓусебно, така и со мозокот.

Заштитете го видот

Навремена и правилна грижа за здрави очи на долг рок Леќата на окото со текот на годините ја губи еластичноста и поради тоа предметите неможе…