Дали е пронајден лекот за COVID-19?

Антивирусниот лек Favipiravir кој од неодамна почна да се испитува на пациенти во лечењето на болеста предизвикана од COVID-19, покажал добра клиничка ефикасност, тврдат официјалните медицински власти во Кина