6 начини на кои родителите можат да ги поддржат своите деца во време на пандемија (СОВИД-19)

Децата се патници во оваа ситуација, а ние сме тие што го возиме автомобилот, иако како родителите се чувствуваме вознемирено, ние сме одговорни да создадеме чувство кај патниците да се чувствуваат како „безбедни патници“.

Дали вакцината за корона вирус би можела да биде готова до 2021 година?

Американскиот фармацевтски гигант Johnson & Johnson, тврди дека со тестирање на експерименталната вакцина против корона вирус ќе се почне до септември а вакцината би можела да биде достапна за итна употреба на почетокот на следната година.