organski-efekt_image1
Споделете со пријателите!

Погледнете кои се ефектите од консумирањето на органска храна
Едно истражување преку интересно кратко видео, покажува што се случува кога едно семејство ќе започне да консумира органска храна. Целта на истражувањето e да се дознае што му се случува на телото кога јадеме органска храна и да се инспирираат што поголем број луѓе да јадат здрава органска храна, бидејќи таа е корисна за здравјето и за животната средина. Резултатите од истражувањето, покажуваат дека јадењето органска храна може да го намали нивото на пестициди во телото.

Органската храна е здрава бидејќи се обработува со што е можно помал број на вештачки методи, материјали и услови како што се хемиското созревање, зрачење на храната и генетски модификувани компоненти. Исто така, оваа храна е здрава и за животната средина, бидејќи се произведува со технологии кои заштедуваат енергија, се пакува во биораспадливи материјали и материјали кои можат да бидат рециклирани. Студијата и видеото се со цел да се поттикне дискусија за придобивките од органската храна. Во продолжение, погледнете го ВИДЕОТО:


Споделете со пријателите!