holivudski-fitnes-transformacii-djejms-franko_image
Споделете со пријателите!

Од слабо момче до мускулест заводник
Можеби е најпознат по својата улога во „Спајдермен 3“(2007) но неговата голема финтес трансформација се случи за време на снимањето на филмот „Анаполис“ (2006) кога со помош на тренерот по боксување, Фули (Macka Foley) тој се претвори во вистински дисциплиниран војник со мускулесто и цврсто тело. „Неговото тело се трансформира. Тој беше слабо момче кога го видов но се претвори во маж со цврсто тело кој може да направи 300 склекови“, има изјавено Фули.

Неговата рутина се состоела од боксување, многу серии на вежби за стомачни мускули, склекови и комбинација од војнички вежби и скокање со јаже.

Истата оваа фитнес рутина Франко ја примени и за подготовките за неговиот филм „127 часа“ (2010) за неговата улога на планинар. За да изгледа како вистински планинар, тој бил и на строга диета. Тој вели дека кардио вежбите, заедно со погореспоменатите вежби, се основа доколку сакате да видите вистински промени а претходно не сте биле многу активни.


Споделете со пријателите!