gedjet-koj-go-pretvora-vashiot-telefon-vo-polaroid-video_image
Споделете со пријателите!

Најнов изум кој ќе ве врати во времето на полароидите
Млади иноватори од Сан Франциско осмислија мал, лесно пренослив геџет кој може да принта во секој момент и тоа директно од вашиот мобилен телефон. Станува збор за изумот наречен Prynt Pocket на компанијата „Prynt“ кој лесно се прицврстува за вашиот смартфон и печати фотографии во истиот момент кога ќе посакате.

Со развојот и достапноста на технологијата, како и со користењето на социјалните мрежи, дневно сме преплавени со дигитални фотографии, додека фитографии на хартија гледаме само во стари албуми.

Овие иноватори сакаат да го променат тоа, односно да го вратат она носталгично и романтично минато време на фотографирање и фотографија којашто не може да се избрише со едно „delete“. Засега иновацијата е достапна само за IPhone, но набрзо треба да биде достапна за сите телефони. За да добиете поточен увид во иднината што нè очекува, погледнете го видеото во прилог.

ВИДЕО:


Споделете со пријателите!