Повреди при трчање

Трчањето е добар начин за тренинг и рекреација, но е и ризик за повреди Иако одлична спортска активност, при трчањето поради преголемото и континуирано оптоварување,…

Јогурт, благороден млечен производ

Јогуртот содржи пробиотици кои служат за регулација на цревната флора и се многу полезни здравствени придобивки за организмот Јогуртот е ферментиран млечен производ кој се…