Комисијата за заразни болести со противепидемиски мерки поради појавата на туларемија

Соопштение од комисијата за заразни болести поради појавата на туларемија во Република Македонија Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство ја разгледа актуелната епидемиолошка…

Рано откривање и третман

Најчести симптоми на покачен крвен притисок се главоболка која е изразена наутро и зуење во ушите, потење, вознемиреност, ладни дланки и стапала и нарушување на сонот

Исхрана по генотип

Способност за контрола на нашето тело . Намалете го ризикот од појава на определени заболувања!!! Генотип во пракса е група гени која ја поседува една…

Министерот Тодоров го посети пунктот за рурален доктор во село Таринци, општина Карбинци

Министерот Тодоров во посета на пунктот за рурален доктор од проектот „Рурален доктор“ во село Таринци, општина Карбинци Министерот за здравство Никола Тодоров заедно со…