Споделете со пријателите!

Министерството за здравство го доби вториот дел од грант од 4 милиони евра за ХИВ/СИДА, туберкулоза и маларија
Министерството за здравство го доби вториот дел од грантот од Глобалниот фонд за ХИВ/СИДА, туберкулоза и маларија во вредност од 4 милиони евра, кој ќе почне да се реализира во периодот 2015/2016 година, информираше на прес-конференција министерот за здравство Никола Тодоров.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!