7-695x463
Споделете со пријателите!

Со организација од страна на Орал Естетик Трејд и Vesica како генерален спонзор, успешно помина досега најсовремниот курс по пиезохирургија и имплантологија во нашата држава
Ултразвучната, односно стручно – пиезохирургијата, претставува користење на пиезоелектронски вибрации во процесот на сечење на коскеното ткиво, а наоѓа примена кај орални, максилофацијални, кранијални и ‘рбетни процедури. Со регулирањето на ултрасоничните фрекфенции, пиезоапаратите овозможуваат сечење на тврдото ткиво, оставајќи го мекото ткиво недопрено.

Преку интензивни теоретски предавања и hands-on работилница одржана од страна на професорот на „Меѓународниот Центар за Обука по Стоматолошка имплантологија IFZI“, Др. Бранимир Кирилов, докторите кои присуствуваа значително ги надоградија своите стручни познавања.

Теоретскиот и практичниот дел од курсот беа одржани на 9ти април 2016 година во хотел StoneBridge во Скопје, а ден потоа следуваа операции на пациенти во живо со примена на пиезохирургија и вградување импланти во стоматолошката ординација Карадент.

На hands-on работилницата на курсот, докторите кои присуствуваа најпрво изведоа операција на синус лифт и аугментација на коска на овчи вилици користејќи ги пиезомоторите на W&H, а по кратката пауза за ручек продолжија со имедијатно поставување на имплант со аугментација со вештачка коска. На крајот од работилницата на докторите им беа доделени сертификати за активното учество, како и купони за едномесечен попуст на производите од палетата на BioHorizons.

Вториот ден од курсот беше проследен со демонстрација на латерален синус лифт и постава на имплант од страна д-р. Спец. Венци Карапеев.


Vesica продолжува со организација на курсеви по модерната имплантологија, информирај се на следниов линк: Implantologia Basica

 

VESICA Дооел
Овластен и регистриран дистрибутер за Македонија, Албанија и Косово

vesica_komercijalen_text

Скопје, Р. Македонија
+389 2 615600; +389 70 377720
info@vesica.mk
www.implanti.mk 
www.facebook.com/vesica.mk

* комерцијален текст


Споделете со пријателите!