bazichni-principi-dijagnostichki-i-terapiski-protokoli-za-postavuvanje-na-dentalni-implanti_image
Споделете со пријателите!

Информирајте се за почетниот курс по модерна имплантологија
Следува уште еден теоретско практичен курс по имплантологија, овој пат наменет за амбициозните почетници во модерната имплантологија. Со целосна организација од страна на Vesica, а поддржан од страна на BioHorizons и Nova Dental Group, овој курс ви гарантира квалитетен и лесен почеток во работата со дентални импланти. За предавањата на курсот и за ваш максимален бенефит од истите, ќе се погрижи спец. д-р Данчо Бизевски.

Теоретско-практичниот курс содржи 4 фази, распоредени во 4 денови:

Прв ден: Планирање и припрема на оперативен зафат;
Втор ден: Поставување имплант на модел и животинска вилица;
Трет ден: Земање отпечаток и протетски конструкции врз импланти;
Четврти ден: Операции In Vivo.

Дополнителни информации за курсот може да добиете на следниов линк: Агенда

bazichni-principi-dijagnostichki-i-terapiski-protokoli-za-postavuvanje-na-dentalni-implanti

Курсот ќе се одржи во Битола и Скопје и тоа:

  • 19 ти, 20 ти и 21 ви мај во хотел „Епинал“ – Битола (теоретски и практичен дел) и
  • 22 ри мај во „Нова Дентал“ – Скопје (операции In Vivo)

Што добиваат учесниците на овој курс

Преку демонстрација и апликација на модели, до директна демонстрација на пациенти, како учесник на овој курс Вие ќе се стекнете со:

  • Знаење и вештини од областа на имплантната хирургија и протетиката;
  • 10 бодови од Стоматолошка Комора на Македонија.

Рана регистрација: Доколку се регистрирате до 6 мај, добивате 20 % попуст;
Последна регистрација: 13 мај 2016 година.

Дополнителни информации може да добиете на следниов линк: Implantologia Basica

VESICA Дооел
Овластен и регистриран дистрибутер за Македонија, Албанија и Косово

vesica_komercijalen_text

Скопје, Р. Македонија
+389 2 615600; +389 70 377720
info@vesica.mk
www.implanti.mk 
www.facebook.com/vesica.mk

Прочитајте:  Дали децата користат премногу паста за четкање на забите?

* комерцијален текст


Споделете со пријателите!