prv-evropski-restoran-pod-voda_image
Споделете со пријателите!

Сензација во Норвешка  – ќе се отвори првиот ресторан под вода во Европа
Ресторан под вода ќе се изгради во Норвешка, прв ваков концепт во Европа. Ентериерот многу придонесува за едно целосно гастрономско уживање, а со овој подводен ресторан ваквото уживање оди надвор од границите на познатото. Ресторанот наречен Under, ќе биде делумно под вода, делумно над вода, своевидно „потпрен“ на брегот, во вид на коцка. Ќе може да смести 100 гости, а дел од него ќе биде наменет за истражувачки центар за подводен свет.

„Струкурата на градбата нуди повеќе од аквариумска глетка, таа ќе биде дел од подморската средина, пет метри под вода“, објаснуваат од архитектонското студио Snøhetta.

Ресторанот ќе се отвори во 2018 година, кога ќе дознаеме колку ќе чини ваквото несекојдневно гастрономско искуство.


Споделете со пријателите!