Дали вакцината за корона вирус би можела да биде готова до 2021 година?

Американскиот фармацевтски гигант Johnson & Johnson, тврди дека со тестирање на експерименталната вакцина против корона вирус ќе се почне до септември а вакцината би можела да биде достапна за итна употреба на почетокот на следната година.