Анксиозност

Анксиозноста е аларм, кој укажува дека лицето не е во состојба да ги потисне и контролира чувствата кои претходно се потиснати

Вештачката интелигенција и виртуелната реалност може да го променат начинот на лекување на психичките болести

Вештачката интелигенција како алатка за дијагностицирање на различни нарушувања се здоби со голема поддршка во светот на апликациите што ја имаат улогата на „виртуелни психијатри“Многу…