Есенцијален тремор – состојба која не го „загорчува“ Вашиот живот

Дијагностицирањето на есенцијалниот тремор вклучува преглед на медицинската историја, фамилијарната историја, симптомите и физички преглед. Нема медицински тестови за да може да се дијагностицира есенцијалниот…