Препораки за населението за заштита од штетни здравствени ефекти од топлотни бранови

Акутни ефекти како резултат на изложеност на високи температури, како што се сончаница, топлотен удар, топлотни грчеви, функционални нарушувања на централниот нервен систем и други…

Топлото време може да значи зголемена појава на салмонела

Повраќање, треска, дијареа…, се непријатни симптоми, олицетворение на страотните ефекти кои салмонелата кои можете да ги почувствувате. Во минатото, научниците често ги поврзувале епидемиите на бактериска инфекција на екстремните временски услови…