prviot-edinstven-centar-za-katarakta-go-odbelezha-svojot-jubilej_image
Споделете со пријателите!

Промедика Очна Хирургија го одбележа своето едномесечно постоење со извршени 65 операции на катаракта.
Промедика Очна Хирургија започна со работа на 6 јуни оваа година предводена од д-р Наум Трпеноски, долгогодишен очен хирург со специјалност во хирургијата на катаракта заедно со својот тим. Покрај експертизата на тимот, за успехот на овој центар голема заслуга има и врвната нејзина опременост со најсовремена апаратура и материјали.

„Воспоставеноста на квалитетот уште на самиот почеток ни го донесе овој рекорден резултат. Промедика Очната Хирургија како еден современ центар за катаракта е спој на извонреден кадар, опрема и простор и има за цел работа исклучиво со премиум импланти и врвна опрема. Во соработка со Промедика го донесовме брендот Bausch and Lomb чиишто производи се неприкосновени и единствени во својатата бранша, а опремата и инструментите се од германската компанија Zeiss.“ – истакна др. Наум Трпеноски.

Д-р Наум Трпеноски го оформи тимот на очната хирургија во Промедика и располага со искусни и добро обучени специјалисти офталмолози, како и целосен тим за успешно делување во центарот.

Лидерот на Центарот, д-р Трпеноски во досегашната своја кариера има извршено над 10.000 операции на катаракта и глауком, и е првиот очен хирург што ги воведе и изврши првите операции на катаракта со ултразвук во државното здравство.

До нова година, Промедика Очна Хирургија го планира своето проширувањето во сите сегменти на офталмологијата. А во септември ќе ги доближи своите услуги и до жителите на општина Аеродром каде се планира отворање на нова современа очна амбуланта со која ќе раководи д-р Марина Ковачевска Трпеноска.

Прочитајте:  Денес почнува Европската недела на ХИВ тестирање

Во склоп на Промедика, покрај новоотворениот оддел за очна хирургија како специјализиран центар за катаракта, функционираат и центрите за стоматологија, медицина, убавина и фитнес, како и поликлиника со аптека.


Споделете со пријателите!