pametnite-inhalatori-se-del-od-noviot-bran-na-digitalnata-tehnologija_image
Споделете со пријателите!

Дизајниран да го подобри управувањето со белодробните заболувања!
За оваа технологија да има значајно влијание постои голем потенцијал“. Паметните инхалатори се дел од новиот бран на дигиталната технологија, дизајниран да го подобри управувањето со белодробните заболувања! Тие брзо се појавуваат во една од најактуелните области на фармацевтската индустрија! Расте бројот на компании кои се повеќе ја прифаќаат употребата на оваа дигитална технологија!

Паметните инхалатори имаат сензори што можат да известат ако сте во подрачје со голема загаденост или ако сте експонирани на полен, некои можат да ви испратат корисни потсетници, а некои може да кажат дали треба да го проверите инхалаторот. Некои испитувања сугерираат дека ако користите паметен инхалатор, може полесно да се придржувате до земањето на лекот. Сите тие се дизајнирани автоматски да следат колку често го користите вашиот инхалатор, така што вие не треба да водите никакви записи!

Исто така, постои можност да податоците собрани преку паметните инхалатори можат да се користат за подобро откривање на раните предупредувачки знаци на напади на астма.

Паметните инхалатори користат Bluetooth технологија, да ги потсетуваат пациентите кога да ги земаат пропишаните дневни дози и да соберат податоци за да помогнат во водењето на континуирана грижа. Тие имаат потенцијал да го подобрат придржувањето на пациентите кон својата секојдневна терапија, за да можат да ја одржат својата состојба под контрола.

Придобивките се движат од подобрување на придржувањето кон лековите до намалување на приемот во болница, што ги прави паметните инхалатори следниот чекор за подобра респираторна нега, како и за подобрување на резултатите на пациентот.

Паметната технологија може да понуди голем број придобивки и на пациентот и на давателот на здравствени услуги.

Овој чекор претставува важен аспект. Во моментов достапни само како дел од клиничко испитување, паметните инхалатори се и паметни водичи низ иднината на респираторните заболувања! 

Прочитајте:  Откритие за превенција на кариес

Контролирајте ја вашата астма подобро и ќе имате подобар квалитет на живот!


Споделете со пријателите!