Споделете со пријателите!

koi-sportovi-mozhe-da-gi-praktikuvate-dokolku-imate-astma_image

Астмата не треба да ве спречува да вежбате, бидејќи постојат различни спортови кои добро влијаат на дишењето.
Активниот животен стил ни помага да го одржиме оптималното физичко и ментално здравје. Астмата не треба да ве спречува да вежбате, бидејќи постојат различни спортови кои добро се толерираат од телото, па дури и може да влијаат позитивно на дишењето.

Многу луѓе кои имаат астма го ограничуваат движењето, бидејќи се плашат дека ќе предизвикаат астматични симптоми. Може слободно да се вклучите во спортски активности ако знаете кои од нив нема да ја направат состојбата полоша и секако да ги земате препишаните лекови. Всушност, 1 од 12 олимписки спортисти земаат лекови за астма и успешно се спарвуваат и покрај нивната дијагноза.

Еве некои од спортовите во кои можете да учествувате и покрај ваквата дијагноза.

 


Споделете со пријателите!