madertoterapijata-zoshto-site-zboruvaat-za-nea_image
Споделете со пријателите!

Природниот тонер на кожата, во светот на убавината со едно ново име
Кога зборуваме за предностите на оваа терапија, можеме со сигурност да напоменеме дека овој вид на терапија е 100% природен, неинвазивен и без контраиндикации за нејзина примена. Таа врши позитивно дејство релаксирајќи ги мускулите, стимулирајќи ја дополнително и лимфната дренажа, а со тоа отстранувајќи ги токсините во телото. Врши позитивно дејство и со тоа што го забрзува метаболизмот, со што помага во борбата на уништување на најголемиот непријател на секоја жена – целулитот.

Природниот тонер на кожата, најновиот тренд во светот на убавината го доби своето ново име – мадеротерапија.

madertoterapijata-zoshto-site-zboruvaat-za-nea_image1Мадертотерапијата е техника на отстранување на вишокот на целулит со помош на масажа со дрвени предмети, кои потсетуваат на сукалата кои ги користат пекарите за правење на леб. Клучот за масажата е во дрвените предмети кои се направени во согласност со оние од Колумбија – мајката на мадеротерапијата. Не постои опасност од добивање на хематоми (крвни подливоци) и модринки. Третманот може да трае од 30 до 45 минути. Не само што помага во омекнување на т.н кора од портокал, мадеротерапијата им помага и на сите оние кои се соочуваат со проблеми со циркулацијата, мускулниот тонус, задршката на вода во телото, како и појавата на отоци.

„Успехот на матереотерапијата се должи на способност да ги отстранат токсините од телото.“

Клучот за успехот и популарноста на матереотерапијата лежи во неговата способност да се отстранат токсините од телото. Познато е дека човечкото тело е т.н. метаболички отпад во кој поради нездравата исхрана, козметичките производи и влијанијата врз животната средина се акумулираат продуктите на метаболизмот. Телото реагира на овие токсини преку создавање на повеќе лимфа околу клетките, со цел полесно да ги отстрани. Поради зголемената течност, телото изгледа подуено, а целулитот е видлив. Вие почнувате да изгледате постари, потешки и понездрави отколку што навистина сте. Со стареењето на организмот овој проблем станува се посериозен. Дури и кога почнувате да применувате поредовно вежбање, не можете лесно да се ослободите од акумулираните масти и целулитот. Секогаш постојат некои критични региони кои бараат дополнителен третман и напор. Тоа се најчесто во пределот на бутовите, колковите, задникот и стомакот. Со помош на мадеротерапијата, ќе се ослободите од токсините, а вашето тело ќе престане да произведува големи количини на лимфа, па вие ќе изгледате послаби, а вашата кожа ќе биде поцврста и построга.

Прочитајте:  Кое е најдоброто време за вежбање?

Мадертотерапијата е популарна во светот, а неодамна овој тип на терапија има се повеќе и повеќе поддржувачи. Ова е техника за масажа која доаѓа од Колумбија, каде фокусот е ставен на отстранување на целулитот. Таа претставува подлабока форма на масажа со помош на подобрување на балансот на енергија, стресот полека исчезнува, а мускулите и зглобовите полека се ослободуваат од болката. Оваа техника е базирана на античка ортопедска техника со манипулација со дрво, за различни намени и е наменета за луѓе со диспропорционални, локализирани масни наслаги, вишок на вода, токсини во поткожното ткиво и целулит.

Оваа техника на масажа е крајната алтернатива на редовната масажа за пациентот со видлив целулит, бидејќи ги подобрува пропорциите на телото и изгледот на кожата во третираните области.

Користејќи анатомски обликувани дрвени пелети, на тој начин оваа терапија ги уништува акумулираните масти и токсини, истовремено подобрувајќи го севкупното здравје. Терапијата помага да се редефинира контурата на телото, да се намали целулитот и да помогне во губењето на тежината. Дрвените лажичиња кои се применуваат овозможуваат со притисок да се подобрува распаѓањето на маснотиите и воедно и целулитот, со цел природно да се елиминира заедно со други токсини. Оваа техника вклучува серија на повторливи движења, користејќи околу десетина различни дрвени алатки. Ослободувањето на токсините дополнително влијае на метаболизмот кој ги елиминира вишокот на маснотии.

Репетитивните движења ги уништуваат тврдоглавите целулитни наслаги, кои ги намалуваат ударите и ги измазнуваат дупките од „кора од портокал“.

Позитивните резултати се видливи уште по првата терапија, а за уште подобри резултати се потребни 3 третмани неделно. Долгорочните резултати зависат од вештините на терапевтот, интензитетот и брзината на неговите движења, бројот на применетите третмани и целокупната индивидуална грижа за здрав живот.


Споделете со пријателите!