godinite-ne-se-vazni
Споделете со пријателите!

Реченицата која што секој сака да чуе, конечно е вистина
Добрата вест е дека годините и родендените што ги прославувате, не ја откриваат вашата вистинска возраст. Познатото мислење дека годините се само бројка, всушност има научна позадина. Она што е најважно е вашата фитнес возраст. Уште една добра работа, е тоа што оваа возраст е менлива, што значи дека на неа може да се влијае. Токму од вас зависи колку години имате. Како да имате помалку години? Со континуирана физичка активност и балансирана исхрана. Овој спој, исто така води и кон долг живот. Вашата фитнес возраст се мери со VO2 max, поточно максималниот кислороден волумен што телото може да го внесе и искористи за време на одредена вежба.

Со цел секој да може лесно да ја  дознае својата точна фитнес возраст, истражувачите создадоа пресметувач кој што ја одредува вашата фитнес возраст, вклучувајќи и останати параметри во вид на прашања, поврзани со зачестеноста и интензитетот на физичката вежба што ја практикувате, прашања за вашата висина, тежина и слично. Запомнете дека грижата за телото е неопходна, затоа престанете да се однесувате кон него како да е корпа за отпадоци.  Почнувајќи од овој момент, вие можете да бидете помлади отколку што сте. Што чекате? На овој линк откријте која е вашата фитнес возраст.


Споделете со пријателите!