biohorizons-mem-lok-resorbiracka-kolagenska-membrana
Споделете со пријателите!

Совршен спој на биологијата на клеточно ниво и високата технологија

Mem-Lok-pharmanews-1Biohorizons Mem-Lok ресорбирачката колагенска мембрана е дизајнирана од биоинжењерите и имплантолозите на BioHorizons. Ресорбирачката колагенска мембрана Mem-Lok е изработена  од колаген Класа 1 и креира стабилно биолошко пространство, овозможувајќи  оптимална регенерација на коската и меките ткива. На тој начин создава чувство на сигурност кај клиничарите дека ќе добијат функционална и ефикасна бариерна мембрана за коскена регенерација која ќе гарантира создавање на еден оптимален коскен и мекоткивен фундамент за подоцнежна инсерција на денталните импланти.

Лесно ракување, Споро Ресорбирачка

  • Очекувана ресорпција за 26-38 недели. Обезбедува оптимален временски период за сите пост оперативни биолошки и регенеративни процеси на заздравување;
  • Клеточно оклузивната мембрана го спречува погрешното сраснување на меките ткива;
  • Макромолекуларните пори овозможуваат размена на виталните хранливи материи за да се овозможи природната исхрана и регенерација;
  • Исклучително лесна манипулација, Мемориските својства се адаптирани да решаваат и  исклучително комплицирани коскени дефекти;
  • Високо прочистен колаген од Класа 1 екстрахиран од ахиловата тетива.

Mem-Lok-pharmanews-2

Достапни димензии

  • RCM-ML1520 – Resorbable Collagen Membrane 15mm x 20mm;
  • RCM-ML2030 – Resorbable Collagen Membrane 20mm x 30mm;
  • RCM-ML3040 – Resorbable Collagen Membrane 30mm x 40mm.

VESICA Дооел
Овластен и регистриран дистрибутер за Македонија, Албанија и Косово

vesica_komercijalen_text

Скопје, Р. Македонија
+389 2 615600; +389 70 377720
info@vesica.mk
www.implanti.mk 
www.facebook.com/vesica.mk

* комерцијален текст


Споделете со пријателите!