Споделете со пријателите!

Можност за враќање во јавното здравство најави Владата на Република Македонија

Медицинските сестри, техничари и радиолошки технолози со средно, вишо и високо стручно образование ако сакаат, ќе можат да се вратат од приватното во јавното здравство. Ова го овозможуваат најновите измени на Законот за здравствена заштита што ги изготви Владата и кои се веќе во собраниска процедура.

Како што соопшти вчера ресорниот министер Никола Тодоров, законските измени се резултат на успешниот проект реализиран претходно со лекаритe специјалисти, а целта е да се зголеми квалитетот на здравствените услуги зашто се работи за подготвен, искусен, обучен кадар. За ваквата можност, нагласи Тодоров, веќе се поднесени најмалку 30 барања од медицински сестри…

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!