Споделете со пријателите!

Министерот за здравство Никола Тодоров најави нова опрема за општата болница во Велес

Нова опрема во вредност од 6,2 милиони денари ќе биде набавена за Општа болница во Велес, за што постапка веќе е почната во Министерството за здравство, информираше на вчерашната прес-конференција, министерот за здравство Никола Тодоров, посочувајќи повеќе мерки кои се преземаат за зајакнување на специјалностите во Општата болница во Велес. Тој рече дека потребите од набавка на нова опрема ги детектирале со темелна анализа на податоците од системот МојТермин, која покажала во кои специјалности има најголем број упатувања на пациенти кон скопските клиники и кон Градската општа болница „8 Септември“.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!