wizz-air-skopski-maraton
Споделете со пријателите!

На 10 Мај 2015 година по 11 традиционален пат ќе се организира Виз Ер Скопскиот маратон кој секоја година добива се помасовен карактер. На Виз Ер Скопскиот маратон во периодот пред трката му предстоеа низа настани меѓу кои Женската трка која се одржа на 05 Април 2015, како и Маратон експо кој се одржува од 07-09 Мај.

Од оваа година Виз Ер Скопскиот маратон е прва трка во Европа која се здоби со највисокото признание трка со 5 ѕвездички. ЕАА покрена платформа под наслов „Running for all“, каде што сите трки од Европа може да аплицираат за 1 ѕвездичка, 3 ѕвездички или 5 ѕвездички, а притоа за највиското признание треба да се исполнат 54 услови меѓу кои се сигурносна и здравствена заштита на учесниците, мерење со помош на чипови, онлајн можности за пријавување и плаќање, сертификат од ИААФ и АИМС, безбедноста на тркачите, итн.

За користа од трчањето дознајте повеќе во следнава статија.


Споделете со пријателите!