Мачнина при патувања – голем проблем за децата и главоболка за нивните родители

Во пролетно-летниот период значајно се зголемува бројот на патувања. Иако патувањето во фамилијарно опкружување, генерално е извор на убави спомени, честопати истото знае да се претвори во кошмар особено за децата кои имаат напади на т.н. ‘’морска болест’’ (болест на движење) и секако нивните родители.