Трансплантацијата на матка е возможна

Следејќи ја успешноста на оваа постапка во Шведска, група доктори доби одобрување од страна на Health Research Authority за да ги спроведат првите 10 трансплантации на матка во Велика Британија, како дел од клиничкиот обид кој ќе започне напролет…

Првата трансплантација
на череп и скалп во светот [ВИДЕО]

Замислете да ги спојувате крвните садови со големина од 0,16 см под микроскоп со помош на минијатурни конци со половина од дијаметарот на човечката коса, користејќи алати со кои може да се направи квалитетен швајцарски часовник…