Кортизол – хормон на стресот

Физичкиот и емоционалниот стрес го покачуваат нивото на хормонот  на стрес кортизол што е најчеста причина за ослабен имунитет, појава на рак и други заболувањаФизичкиот…

Ефекти од пушењето тутун

Најголема позитивна придобивка од пушењето цигари е доколку престанете да пушите што е можно поскоро Најголем дел од пушачите на цигари започнале да пушат во…