Ве мачи досадна уринарна инфекција? Можеби спасот е зад аголот со новата вакцина!

Орална вакцина која е во форма на спреј со вкус на ананас, покажала висока ефикасност од 53.9% во превенција на повторувачки инфекции на уринарниот тракт во едно клиничко истражување.

Марихуаната како лек: се што треба да знаете а немате кого да прашате (прв дел)

Ние денес многу малку знаеме за здравствените бенефити на канабисот. Тоа се должи на фактот што има прилично строги прописи кога се спроведуваат истражувачки студии на луѓе како и законски одредби кои од неодамна почнаа да се укинуваат. Сепак и покрај скромната бројка на истражувачки податоци, постојат некои знакови кои ветуваат а редовно се појавуваат и нови податоци околу проценките за корисноста и штетноста за канабисот кога се употребува во медицински цели.

Американски NYSK ќе произведува масло од канабис во поранешен ОХИС

Само неколку нации во светот имаат законско право да одгледуваат и да извезуваат медицински канабис, а сега Македонија е една од нив и тоа не прави нова дестинација за оваа брзорастечка индустрија…