Пролетта е период на полен и алергии

Покрај тоа што досега не е пронајден лек за пролетните алергии, постојат многу начини за нивно третирање и ублажување на симптомите, започнувајќи од фармацевтски лекови, па сè до домашни навики…

Заштита од крлежи

Избегнувањето на подрачја со крлежи се најдобра заштита од овие инсекти. Задолжително побарајте медицинска помош доколку забележите крлеж на вашата кожа