Споделете со пријателите!

Министерството за здравство информираше дека проектот „Домашна посета“ продолжува во руралните и потешко достапните средини

Министерството за здравство почна со реализација на нов, шести по ред, циклус на проектот „Домашна визита“ и со него е опфатена нова категорија лица од руралните и потешко достапни населени места во државата. Проектот се реализира во рамки на Програмата „Здравје за сите“. Посетите се организираат според информациите од системот МојТермин, а пред да дојдат во домот, патронажните тимови се најавуваат телефонски кај граѓаните.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!