prirodna-poddrshka-na-prostata_image
Споделете со пријателите!

Дознајте за природниот производ кој нуди поддршка при најчестите тегоби и проблеми на современиот маж поврзани со простата, импотенција и неплодност

Што е Saw Palmetto?

Saw Palmetto е ниско-растечка палма, која содржи бројни полезни состојки, вклучувајќи флавоноиди, стероли и масни киселини кои го поддржуваат здравјето на простата.

Како делува Saw Palmetto?

prirodna-poddrshka-na-prostata_image250-60% од мажите во светот патат од синдромот на зголемена простата што предизвикува многу болно мокрење. До зголемеување на простата доаѓа поради хормонални промени кои се нормална појава кај секој зрел маж. Saw Palmetto е комплетно природна состојка која го го блокира и природно спречува растот на простатата и го поддржува здравјето на простата.

Иако самото зголемување на простата е доброчудно, тегобите настануваат поради делумно или целосно затварање на мокрачниот канал и се манифестираат како отежнато, често и непотполно мокрење и болна ерекција. Блокадата на уретрата и заостанатата урина претставуваат опасност за бубрезите и се поволни за развој на инфекции.

Спротивно на некои други опции, Saw Palmetto нема естрогенско (женски хормон) влијание на телото на мажите и е без споредни ефекти, како што е губење на сексуалната желба.

Полезности

  • Превентива од двете состојби кои предизвикуваат страв кај мажите од средните години: заболување на простата и ќелавост;
  • Поддржува здраво функционирање на простата;
  • Природен и сигурен избор за мажи со проблеми со простата и мокрење;
  • Го штити здравјето на простата додека помага да се избегне опаѓање на косата и ќелавеење;
  • Се препорачува на спортистите, а особено на оние кои употребуваат стероиди (зголемувањето на простата е само еден од штетните ефекти од употребата на стероиди);
  • Поддршка при инфекции на мокрачните патишта;
  • Го зголемува производството на сперма и сексуалн.иот нагон кај мажите

Saw Palmetto е извонреден природен производ за поддршка при најчестите тегоби и проблеми на современиот маж поврзани со простата, импотенција и неплодност. Поддршка за зачувување на вашата простата и здравје и потпора за ослободување од сите непријатности поврзани со заболувањето на простатата.

Во Saw Palmetto од NOW Foods се наоѓа чист екстракт на saw palmetto од бобинките на билката Serenoa repens во облик на капсули чии најактивни и најефектни состојки се масните киселини и стеролите. Saw palmetto berries се препорачува за сите мажи во зрела возраст имаат проблеми со здравјето на простата како и на оние кои поради било која причина имаат проблем со мокрење.

Никакви споредни ефекти не се забележани во клиничките студии со екстракт од Saw Palmetto.

Позитивните резултати треба да се очекуваат после 4-6 недели на терапија. Достапно во пакување од 100 капсули од 550 mg.

ПРОЧИТАЈТЕ:
Spirulina Pacifica – Најбогат извор на фитонутриенти – Катерина М. Попоска

 

Увозник и дистрибутер за Македонија:
ТРИМЕКС Дооел

logo-trimeks
ул. Иван Милутиновиќ бр.36
1000 Скопје
тел.: 02 / 32 46 000
info@trimeks.com.mk
www.trimeks.com.mk

* Комерцијален текс


Споделете со пријателите!