Промоција на новите производи Лаксамол и Диарино ОРС
Споделете со пријателите!

PharmaNEWS.mk во петокот 13.11.2015 присуствувасе на промоцијата спроведена преку уникатен и несекојдневен кино систем
Хрватската фармацевтска компанија ПхармаС, која зазема се поголем удел ширум пазарите во Југоисточна Европа, во петокот на уникатен и ексклузивен начин преку примена на кино формат и филмска презентација, ги промовираше новите производи од своето продуктно портфолио на македонскиот пазар.

pharmas-diarino-ors3Станува збор за Лаксамол и Диарино ОРС – производи осмислени и создадени според највисоки стандарди на квалитет и со внимателно избрани природни состојки, интегрирани во идеална иновативна формула кои претставуваат ефикасно решение за регулирање на многу типови на гастроинтестинални потешкотии во организмот.

Промоцијата се одржа во Синеплекс салата во Сити Мол во присуство на соработници, гости од регионот и дел од домашната фела од областа на медицината, фармацијата и нутриционизмот.

На присутните им се обрати Регионалниот директор на компанијата (за Македонија, Бугарија, Албанија и Косово), Филип Ачковски.

„Како и досега, нашата цел е да понудиме иновативни природни производи достапни за сите возрасти, без глутен и лактоза, кои делуваат ефикасно и без пропратни тегоби. Производите се развиени од врвни хрватски стручњаци и се резултат на долготраен процес на истражувања, тестирања, анализи и следење на ефектите.

Она што нам ни значи е довербата која минатата година ни ја укажаа голем број на лојални потрошувачи кои веруваат во нашиот бренд и квалитет, а нашата одговорност преточена во секојдневна мисија на работење е секогаш да го понудиме најдоброто на пазарот, и на тоа сме навистина горди“.

Photo Gallery

Промоцијата, освен проследување на стручни информации и потсетување на дел од досега успешно сработените проекти, имаше за цел на еден несекојдневен и досега неприменет кино промо систем, да понуди  нешто ново и поинакво, зачинето со добра забава и дружење.

Воедно компанијата ги најави своите планови и стратегија за дополнително ширење во регионот, како и зголемување на продуктното портфолио, во насока на нудење на уште поиновативни формули, следење на потребите на пазарот и имплементирање на најновите трендови од областа на фармацијата.

Диарин ОРС е додаток во исхраната ефикасен во превенција и третман на диареа, како и надоместување на загубата на електролити и вода, не содржи глутен и лактоза и се користи од 4 месечна возраст, додека Лаксамолот е наменет за прочистување на организмот и воспоставување на редовно празнење на цревата., благодарејќи на ефективно дејство и иновативната формула која ја интегрира  лактулозата и екстрактот на кора од крушина.

Повеќе информации за производите погледнете на www.laksamol.hr и www.diarino.hr. Повеќе информации за компанијата на коорпоративниот веб сајт.


Споделете со пријателите!