Споделете со пријателите!

За две години на детска кардиохирургија оперирани 120 деца со срцеви аномалии
Во Детската кардиохирургија за неполни две години се извршени 120 кардиохируршки интервенции кај деца. Во рамки на десеттата мисија (од 22 февруари до 7 март) на тимот странски доктори кои работат на проектот Детска кардиохирургија се направени 13 интервенции, а попладнево се извршува и 14-тата.

Министерот за здравство Никола Тодоров, кој денеска ја посети Клиниката за детска хирургија изјави дека во рамки на десеттата сесија на тимот странски доктори, е оперирано и бебе старо само пет недели со околу 2,5 кг. тежина.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!