od-kade-doagjaat-bebinjata_image
Споделете со пријателите!

Погледнете го едукативното видео со наслов „Од каде доаѓат бебињата“, направено како акционен краток филм 
Зачнувањето е природен, но сложен процес. Врз зачнувањето влијаат многу фактори, и за да се сфати овој процес потребно е познавање на анатомијата на женските репродуктивни органи. За разлика од сперматозоидите кои што се создаваат постојано, јајце клетките кај жените се со лимитиран број. Видеото во прилог, кое од самиот почеток ја опишува одисејата на сперматозоидите, е холивудски херојско, исто како што е и самиот чин на зачнување. Зошто зачнувањето е херојски чин? Тргнувајќи уште од самиот почеток, матката ги гледа сперматозоидите како непријатели. Видеото го прикажува долгиот и напорен пат на единствениот победник.

Погледнете го видеото:


Споделете со пријателите!