Споделете со пријателите!

Нов EMG апарат во Поликлиниката Ѓорче Петров
Во Поликлиниката Ѓорче Петров е ставен во функција новиот EMG апарат, кој е неопходен како дијагностичка процедура во делот на неврологија, како и во други специјалности, информираше министерот за здравство Никола Тодоров.

EMG апаратот се воведува првпат во историјата на Здравствен дом Скопје и за него има огромна потреба, имајќи предвид дека во Клиниката има два вакви апарати и еден во ГОБ „8 Септември“. Новиот апарат сериозно ќе помогне да се забрза пристапот до овие услуги на пациентите и да добијат побрзо здравствена услуга и поблиску до своето месето на живеење, изјави Тодоров по посетата на Поликлиниката Ѓорче Петров.

Апаратот е веќе ставен во функција, а докторката која ќе го опслужува беше на шестмесечна обука од кои три месеци на Клиниката во Скопје и три месеци во Словенија...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!