masazha-na-stapalata-vo-sopstveniot-dom_image
Споделете со пријателите!

Ви треба опуштање после напорниот ден, а немате доволно време и пари за масажа? Имате проблеми со болки во нозете и циркулацијата и никако не можете да го решите тоа?
Доколку го читате ова сигурно сакате да се ослободите од чувството на болни и уморни нозе или едноставно сакате да си овозможите целосна релаксација. Производите кои се употребуваат за масажа стануваат се попопуларни од ден на ден, станувајќи дел од секојдневието како замена за професионална масажа. Секој од нас понекогаш имал чувство на тежина и болка во нозете која иритира и не попречува во нашите секојдневни активности. Како главна причина честопати се јавува долготрајното стоење или седење кое доведува до зголемен притисок и оптеретување на мускулите и зглобовите. На тој начин крвта не може да тече правилно према срцето и доаѓа до зголемен притисок во вените на нозете и до задржување на крвта во нив за потоа да се појави болка.

masazha-na-stapalata-vo-sopstveniot-dom_image1Топло ви го препорачуваме масажерот за нозе кој наоѓа широка употреба овозможувајќи ви постојан третман на вашите стапала и безбеден и ефикасен пристап во грижа за вашето целукопно здравје. Предност на масажата која ја нуди е во тоа што може да се искуси длабоко нервно опуштање за време и после третманот што е основа за секакво понатамошно подобрување во организмот. Со ефикасната и цврста масажа стапалата се раздвижуваат, крвната циркулација се подобрува и веднаш се ослободувате од чувството на болни и уморни нозе.

„Масажата на стапалата е многу важна бидејќи на нив се сконцентрирани голем број на нервни завршетоци“

Масажата на стапалата е многу важна бидејќи на нив се сконцентрирани голем број на нервни завршетоци. Со нивна масажа се стимулираат други делови на телото и придобивките се незаменливи кога станува збор за човековото здравје. Може да се користи за масажа на стапалата, листовите и рацете. Ролерот претставува одлично средство за масажа кој ги отстранува миофасцијалните жаришни точки (точки на мускулите кои се болни и ја пренесуваат болката и на останатите делови на телото. Со ролерите мускулите се опуштаат, напнатоста се намалува, се стимулира крвната циркулација и флексибилноста, опсегот на движењата се зголемува и се смалува ризикот од настанување на повреди.

Топ пет предности зошто да го користиме масажерот за нозе:

Зголемување на крвната циркулација. Со масирањето на акупунктурните точки на стапалото се поттикнува крвната циркулација, се подобрува рамнотежата во организмот. Исто така се делува превентивно да не дојде до проблеми со циркулацијата и студенило.

Бол во пета, петни трн. Ослободува од болка која се јавува многу снажно особено наутро, па потоа подоцна исчезнува за во текот на денот особено после долготрајно седење повторно да се појави.
masazha-na-stapalata-vo-sopstveniot-dom_image2

Спортски повреди. Може да се употребува после интензивни спортски активности за опуштање на мускулите но и пред започнување со спортски активности како превенција и подготовка на мускулите.

Ослободува од замор. Ги координира нервните рефлекси и цврстата масажа ослободува од мускулна тензија и истоштеност.

Проблеми со спиење. Со масирање се поттикнува циркулацијата на крвта, се ослободуваме од стрес и замор и на тој начин се подобрува спиењето.

Се започнува со цел да се ослободиме од овие причини кои го нарушуваат нашето здравје за потоа да прерасне во нешто без кое нема да може да си го замислиме секојдневието. Масажата ги опушта мускулите и тетивите околу стапалата со што го ослободува притисокот и вкочанетоста. Масажата ги зацврстува мускулите, ја зголемува нивната еластичност и ве прави што помалку подлежни на повреди и болки. Масажата го забрзува крвотокот и лимфниот проток, го забрзува метаболизмот и го зајакнува имунитетот. Ефикасно ги намалува болките и притисокот во нозете. Го намалува стресот и заморот.

Масажерот за нозе може да ги најдете во продавницата
„СуперОрто“ која се наоѓа во С.Ц. Борис Трајковски

super-ortho-logo

www.superortho.com.mk
www.facebook.com/superorthomk.com.mk
тел: 02/309-5002
моб: 070/215-994

* комерцијален текст


Споделете со пријателите!