oslobodete-se-od-bolkite-vo-rbetot_image
Споделете со пријателите!

Производ кој ќе ви помогне да се будите наспани, да бидете попродуктивни на работа и да ве ослободи од секојдневните болки во ’рбетот
„Превенцијата е значаен фактор за здравото тело како и самомотивираностa“
Да се одржува телото здраво е должност… Поинаку не ќе можеме да го одржиме разумот бистар и силен! Нашето здравје е детерминирано од дневните активности. За жал, сите сакаме инстантно да го подобриме нашето здравје. Пред сè, најважно е да ги спречиме, превенираме негативните дејства врз нашиот организам. Превенцијата е значаен фактор за здравото тело како и самомотивираноста.

Преземајќи ја иницијативата стануваме активни, така не само што нашето тело ќе биде здраво и среќно туку и нашиот разум ќе биде побистар во донесувањето на важни одлуки.

Во текот на животот 80% од популацијата чувствуваат секојдневна болка и напнатост.

Со оглед на активностите кои ги имаме, многу малку време посветуваме за грижа на нашето здравје, денот најчесто го минуваме во доминантната седечка положба  и ги занемаруваме сигналите кои ги испраќа нашето тело. Како резултат на тоа, се зголемува бројот на фактори кои го нарушуваат нормалното функционирање на нашиот организам. Најзастапени се:

Болки во ’рбетниот столб

Се опишуваат како напнатост, бодеж и се познати под називот лумбаго, ишијалгија, дискус хернија. Кога почнува да се јавува болката во грбот луѓето знаат дека нивното здравје е нарушено. Почнуваат да сфаќаат дека физичката активност е важна, но водени од модерниот живот немаат доволно време да си посветат на себе. И така, имаме маса на луѓе кои секојдневно се препуштаат на проблемите и не превземаат ништо за олеснување на болката. Тогаш нашето тело е во флексија, колената и колковите се свиткани и мускулите немаат способност да го одржуваат рбетот во нормална положба и рамената се свиткуваат нанапред. Така поминуваме четири, шест, осум…. часа на ден, ви се верува?

Спондилоза

Неофицијално се смета дека околу 25% од луѓето на 40-годишна возраст, 50% од луѓето на возраст од 40 до 60 години може да ги искусат симптомите на спондилозата. Со тек на времето настануваат промени во ‘рбетнaтa структурa кои доведуваат до нејзина појава. Ризик фактори се: намалена физичка активност, зголемена телесна тежина, повреди на вратот и рбетот како и често носење и кревање на тежок товар.
oslobodete-se-od-bolkite-vo-rbetot_image2

Намалена крвна циркулација

Симптомите се развиваат постепено и поради тоа неретко се случува во најраната фаза да не бидат забележани. Најчесто се јавува во облик на уморни нозе и стапала при секојдневните активности. Болките независно од тоа каде се јавуваат дали во надколеницата, подколеницата или стапалата, поминуваат доколку одморите но потоа во прва прилика повторно се враќаат.

Умор и намалена продуктивност

Недоволно време за спиење, пренатрупани активности, стрес и недоволно мотивација за работните обврски доведуваат до секојдневен замор, емоционална нестабилност и намалена продуктивност. Не посветување доволно време на себеси доведува до неможност да се совлада стресот и пребрзо стареење.

Сте размислиле ли што се случува така што епидемијата на различни симптоми ги погодува сите без разлика на професија и старосна граница?

Да земеме во предвид дека нашето тело има совршен дизајн и со малку повеќе посветеност и грижа секогаш може да се вратиме во состојба без болка.Во секојдневната работа со луѓето кои имаат проблеми може да заклучиме дека ретки се оние кои се придржуваат до тоа дека ТЕЛОТО ФУНКЦИОНИРА КАКО ЦЕЛИНА и дека не треба да се третира само оној дел каде што болката се чувствува во најголема мера, туку треба рамномерно да се грижиме за нашето тело. Во прилог пример од секојдневието на еден просечен човек:

„Преоптоварен со секојдневните обврски ги занемарував болките и чувството на замор“

„Секое утро непосредно по будењето, седнувам во мојот автомобил и возам кон работа. Штом дојдам на работа моите работни активности започнуваат, постојано сум во седечка положба и често пати чувствувам болки во грбот, грчеви и никако да се ослободам од чувството на болни и уморни нозе. Чувствувам сè поголема преоптовареност и мотивацијата за работа се намалува.

Кога завршувам со работата, продолжувам во мојот дом каде што седнувам повторно пред компјутер да ги погледнам новостите. И така од ден на ден; флексија, флексија, сè додека болките во мојот ’рбет станаа неподносливи. Преоптоварен со секојдневните обврски ги занемарував болките и чувството на замор”. Секако ова не е универзално правило, постојат уште многу варијанти каде што болката за која мислиме дека ќе престане за жал се повеќе се зголемува. Механизмот на јасно и гласно предупредување е се почест и потребно е да се размисли како тие болки можат да се разрешат на сосема природен и безболен начин.

Што употребуваат луѓето ширум светот за намалување на тегобите кои ги оптеретуваат секојдневно?

Го препорачуваме револуционерниот производ на SuperOrtho – термомасажниот кревет кој е веќе во употреба низ целиот свет бидејќи тој навистина функционира и може да почуствувате подобрување веднаш по првиот третман. Функционира врз неколку принципи: ефикасна масажа која ги опушта мускулите и тетивите околу кичмата со што ослободува од притисок и обезбедува правилна положба на кичмата, акупресура која овозможува рамнотежа и проток на енергија во телото, топлинската терапија со специјално дизајнираниот проектор од жад го стимулираат и забрзуваат протокот на крвта, киропрактика која ги исправа пршлените и ги насочува во нормална положба додека пак долгите инфрацрвени зраци и турмалинските камења ја подобруваат функцијата на целиот организам.
oslobodete-se-od-bolkite-vo-rbetot_image1

Здравствени придобивки со негова употреба:

  • Ослободување од болка. Продирајќи длабоко во мускулите и зглобовите далечните инфрацрвени зраци го затоплуваат телото, ги релаксираат мускулите и овозможуваат размена на кислород и хранливи материи.Нивното дејство во отстранување на отокот и болката е незаменливо.
  • Зајакнување на ’рбетниот столб. За нормално функционирање на нашиот рбет потребно е сите дискови да се во нормална положба. Со масажата која ги исправа пршлените и ги зајакнува вашата  функционалност и здравје се заборава на ограниченоста во движењата. Мускулите се стимулираат на тој начин што сите шеќери, масти и протеини се претвораат во енергија. Повторно ќе можете да ги заврзувате врвките на чевлите, да се грижите за вашите деца, да се занимавате со спортски активности  со што и  другите ќе приметат како стоите исправени и како имате доволно енергија за извршување на секојдневните активности.
  • Подобрување на циркулаторниот систем. Далечните инфрацрвени зраци ги прошируваат капиларите, турмалинските камења ги активираат молекулите во телото и крвната циркулација се подобрува, ензимите оживуваат и го подобруваат метаболизмот, се враќа младоста во клетките и се отстрануваат симптомите на појава на анемија. Всушност, озрачувањето на телото на длабок и широк начин со помош на ИЦЗ претставува терапевтски метод за безброј микроциркулаторни системи внатре и надвор од телото.
  • Ослободување од замор и подобрување на продуктивноста.  Нервниот систем е одговорен за функцијата на сите внатрешни органи. Доколку нешто не функционира како што треба  може да се предизвика нервна тензија која доведува до главоболка, замор, несоница и ја намалува Вашата продуктивност. Благодарение на негативните јони се отстранува физичкиот замор, исцрпеноста и се елиминираат сите симптоми кои ја оневозможуваат нормалната рамнотежа во телото . Со тоа ќе бидете пофунционални и попродуктивни на Вашето работно место и ќе бидете побистри во донесување на важни одлуки.

Накратко, масажата ги опушта мускулите и тетивите со што ослободува од притисокот и вкочанетоста.

Масажата ги зацврстува мускулите, ја зголемува нивната еластичност и ве прави што помалку подлежни на повреди и болки. Масажата го забрзува крвотокот и лимфниот проток, го забрзува метаболизмот и го зајакнува имунитетот. Ефикасно ги намалува болките и притисокот во нозете. Го намалува стресот и заморот. Дали некогаш сте размислиле како би се чувствувале доколку имате ваков производ во Вашиот дом. Овој кревет е специјално дизајниран да ви помогне во секојдневието и да ве ослободи од болка го овозможува најдобриот третман кој Вашето тело го заслужува и тоа само со притискање на едно копче.
oslobodete-se-od-bolkite-vo-rbetot_image3

Топ 5 предности со користење на термомасажниот кревет

1. Потполно облечени легнувате на Superortho термомасажниот кревет и терапевтскиот третман започнува. Mасажните глави изработени од жад во комбинација со турмалинските камења ги стимулираат сите акупунктурни точки на вашето тело.
2. Постепеното загревање на ролерите од жад ја прави масажата уште поделотворна поради тоа што пријатната топлина дополнително ги опушта мускулите од грчеви како и вашето тело од болка и вкочанетост.
3. Оваа единствена масажа содржи пет терапии од киропрактика, акупунктура, акупресура, загревање и инфрацрвена топлина и затоа овој кревет е признат како голем допринос на физикалната медицина благодарение на тоа што ја подобрува целокупната здравствена благостостојба.
4. Масажата на термомасажниот кревет го помага и забрзува процесот на лечење на болестите поврзани со рбетниот столб, дегенеративни промени, артритис, покачен и намален крвен притисок, мигрена, спондилоза, несоница и прекумерена телесна тежина.
5. Овозможува најдобри резултати за остварување на состојба на чување, негување и подобрување на сопственото здравје кое гарантира квалитетен и долг живот.

Овие третмани се во употреба низ целиот свет и со негово секојдневно користење здравствените проблеми ќе се намалат или тотално ќе се отстранат.

Помогнете си себеси да ги отстраните проблемите кои ве оптоваруваат и будете се секое утро сосема спокојни и подмладени. Спознајте ги правите симптоми на болка, прифатете одговорност да си помогнете и да се вратите во живот без болки и ограничувања.Термомасажниот кревет ќе го збогати Вашиот живот, тој е од витално значење за да се зголеми енергијата во телото и да се спречат многу болести. Ќе ве инспирира во иднината на помалку стрес, подобро здравје и подобра концентрацијa.

Сите модели на термомасажниот кревет може да ги најдете во продавницата
„СуперОрто“ која се наоѓа во С.Ц. Борис Трајковски

super-ortho-logo

www.superortho.com.mk
www.facebook.com/superorthomk.com.mk
тел: 02/309-5002
моб: 070/215-994

* комерцијален текст


Споделете со пријателите!