losho-drzhenje-na-teloto-shto-se-preporachuva_image
Споделете со пријателите!

Прочитајте на кој начин можете да си помогнете доколку имате неправилно држење на телото
Лошото држење на телото, кое вклучува свиткани раменици и подгрбавеност, најчесто е кај децата во развој, но и кај многу возрасни луѓе. До тоа допринесува специфичната позиција на телото, како што е седење на школска клупа или работа на компјутер. Болките во грбот и искривување на ‘рбетниот столб се некои од непријатностите кој ги прати овој проблем.

Ако не се коригира неправилното држење кај децата во предшколската возраст , во наредните неколку години може да настане кифоза – деформитет на ‘рбетниот столб давајќи му на детето т.н. изглед на грпка. Доколку кај возрасните луѓе, подзгрбавеното држење трае со години, можно е да настанат сериозни деформитети на кичмата.

Секој физијатар ќе препорача корективна гимнастика, бавење со некој спорт и коригирање на лошото држење. Меѓутоа, лошите навики не е секогаш лесно да ги оттргнеме. Затоа, од огромна помош можат да бидат појасите за правилно држење на телото.

SuperOrtho – Држач за исправување на телото B2-002

losho-drzhenje-na-teloto-shto-se-preporachuva_image2Појасот за корекција на грбот, изработен е од мек, подесив материјал, кој нежно се придржува на телото и му дава на пациентот удобно чуство. Еластичен е, и не смета при носење, и што е многу важно, не се гледа под облеката. Се изработува од памук и полиестер, во повеќе големини, за различни обеми и висини. Со носење на овој појас, исправувањето на кичмата ќе дојде спонтано и лесно.

Направете нешто корисно за правилен развој на ‘рбетот. Ослободете се од болките во грбот. Предупредете ја деформацијата на кичмата. Изгледајте убаво и самоуверено додека одите. Набавете појас за правилно држење на телото.

Држачот за правилно држење на телото може да го набавите во продавницата
„СуперОрто“ која се наоѓа во С.Ц. Борис Трајковски

 

super-ortho-logo

www.superortho.com.mk
www.facebook.com/superorthomk.com.mk
тел: 02/309-5002
моб: 070/215-994

* комерцијален текст


Споделете со пријателите!