holivudski-fitnes-transformacii-tom-hardi_image
Споделете со пријателите!

Вежбајте како Том Харди
Том Харди не беше отсекогаш мускулест актер. Неговата физичка трансформација се случи 2011 година, кога за потребите на филмот „Warrior“ Харди мораше да изгледа како вистински боксер. После оваа улога, тој е познат по својата врвна физичка кондиција.

За својата улога во „Warrior“, Харди морал да совлада комбинација од боречки вештини. Требало да биде слаб но да ги задржи мускулите и да изгледа како борец, а не само како некој кој постојано посетува теретана. Неговиот тренер, вели дека Харди, додека вежбал го слушал своето тело, односно дека некогаш е подобро да направи 10 серии со 10 склекови, отколку 100 наеднаш.

Рецептот за големи мускули, открива тренерот, е да се практикува тежински тренинг 4 пати дневно по 20 минути.

Најпрво започете наутро и навечер а потоа за време на ручек и после работа. Целта е да се вежба постојано, но умерено. Наместо одмор помеќу вежбите, изведувате три вежби и потоа следи кратка пауза. На овој начин  ќе стекните кондиција и сила. Ниедна од вежбите на Харди не бара машини, неговиот финтнес план може да го практикувате дома или на отворено. Потребни ви се само тегови и клупа за вежбање. Том Харди вежбал пет дена во неделата, а неговата исхрана се базирала на зеленчук и протеини, со дневен внес на  3 500 калории. Доколку сакате да започнете според неговиот фитнес план, погледете ги овие видеа.


Споделете со пријателите!