ekstra-cajanka
Споделете со пријателите!

Пиењето на незасладен црн чај звучи како здрав избор! И навистина е така. Но, доколку во него додадете малку мед и лимон, вие ќе ги појачате антиоксидантните својства на пијалокот, открива тим на истражувачи од Португалија. Чајот и лимонот сами по себе се полни со антиоксиданси, како што се витаминот Ц и полифенолите, но, нивниот ефект станува поинтензивен доколку додадете малку мед во комбинацијата. Истото ова важи и за ледените чаеви.


Споделете со пријателите!