bionicka-era
Споделете со пријателите!

Хју Хер е лидерот на новата бионичка ера
Хју Хер, директорот на биомектроника на Институтот за технологија во Масачусетс, откако на 17 години ги изгубил двете нозе за време на планинарска експедиција, целиот свој живот го посветил на проучување на роботска протетика и технологија. Предизвикот на повторното учење да оди, прераснал во предизвик за живот, за живеење со целосен капацитет. Резултатот од неговиот животен труд е пронаоѓањето на досега најдобрите бионички екстремитети кои овозможуваат активен живот кој во ништо не се разликува од останатите. Со овие роботски нозе може да се планинари, да се трча, да се танцува, буквално сè што може да прави секој човек. Роботските нозе кои го имитираат функционирањето на вистинските екстремитети, овозможувајќи водење на нормален живот, водaт до нова бионичка ера.

Погледнете го видеото во прилог:


Споделете со пријателите!