celosen-podmladuvachki-efekt-edinstveniot-tretman-prp-terapija_image
Споделете со пријателите!

Многу убавици од светот беа подложни на овој третман, а една од нив е контроверзната Ким Кардашијан!
„Вампирскиот-лифтинг“, исто така познат како ПРП плазма лифтинг (PRP = platelet rich plasma, плазма богата со тромбоцити), е релативно нов метод на третман против брчки. Со инјектирање на обработена крв, овој третман ветува зрачен тен и мазнење на малите брчки, без потреба од синтетички агенси или туѓи супстанци.

„Целосен подмладувачки ефект со единствениот третман против брчки со ПРП терапија!“

Поради својата популарност, терапијата со ПРП стана позната и на многу холивудски ѕвезди. Автологната терапија генерално се однесува на серија процедури во кои се вади мало количество крв, таа крв се обработува и повторно се внесува во пациентот. Со векови, овој метод се користел во различни терапии и е стар колку и самата медицина. PRP денес се користи во многу области: разубавување и регенерација на кожата, за промовирање на раст на косата, за заздравување на рани, во ортопедијата и спортската медицина. Во козметичката медицина, автологката терапија се користи најмногу во третманот против брчките. Пример за овој третман може да биде измазнување на брчките околу устата и очите.

На кој начин функционира?

Факторите на раст и компонентите за обновување на клетките во крвта, исто така, ја стимулираат регенерацијата на кожата и производството на колаген. Ова ја прави кожата посвежа и поревитализирана. Автологната терапија најчесто се користи на лице, врат и деколте. Како што беше напоменето исто така, оваа терапија наоѓа примена употребата и за стимулирање на растот на косата, како и за намалување на лузните (на пример, лузни од акни, хируршки лузни, стрии). Веројатно најголемата предност на автологната терапија е тоа што таа работи исклучиво со сопствените супстанции на телото. Алергиите, нетолеранциите и реакциите на отфрлање се исклучени во оваа форма на третман против брчки. Покрај тоа, автологната терапија е многу едноставен процес. Покрај концентрираните фактори за раст, обично не се потребни дополнителни активни состојки. Иако амино киселини и витамини може да се додадат за интензивирање на терапијата, самата плазма богата со тромбоцити веќе содржи многу супстанции кои ја обновуваат кожата, со што го предизвикуваат саканиот ефект. Дополнителна употреба на микропроцесор значително го подобрува позитивниот ефект, па обично се препорачува комбинација од двете, бидејќи ова предизвикува вистински зголемувачки ефект. Ефектите од автологната терапија во крвта се посуптилни, но сепак јасно видливи, во споредба со инјекциите на ботокс или хијалуронска киселина. Инјектирањето на сопствената крв ја поттикнува кожата да се регенерира. Покрај тоа, овој третман ја стимулира циркулацијата на крвта на кожата.

Прочитајте:  Хороскоп за најмладите

Уште од дамнешни времиња во историјата на Египетската култура беше споменуван подмладувачкиот ефект и како тој ефект може да влијае на моменталната психолошка состојба, а особено на самодовербата. Но, многу е важно да се напомене дека оваа терапија е сеуште еден новитет кај нас, па токму затоа ние не сме запознаени со сите нејзини добри и лоши страни, како и со ризикот кој сама по себе го носи. Особено е важно кај лицата со позитивна карциногенеза, односно со историја за рак на кожата, други типови на карциноми и имунолошки заболувања, како и лицата со васкуларни нарушувања, да не го практикуваат овој вид на третман. Потребна е претходна консултација со стручно лице, како би се избегнале несаканите последици од овој третман.


Споделете со пријателите!