Споделете со пријателите!

Воспоставена соработка за континуирана едукација и обука во областа на офталмологијата со Руска Федерација
Заменик министерот за здравство, Јовица Андовски, престојува во работна посета во Тамбов, Руска Федерација.  Во рамки на посетата потпишан е Меморандум за разбирање меѓу Министерството за здравство на Република Македонија и Федералната државна автономна институција “Комплекс за меѓусекторски истражувања и технологија” (КМИТ) – Микрохирургија на око – Тамбовска филијала, именувана по академикот С.Н. Фјодоров, при Министерство за здравство на Руската Федерација.

Целта е воспоставување соработка за континуирана едукација и обука во областа на офталмологијата, која опфаќа: краткотрајни и долготрајни обуки на здравствени работници од Република Македонија во КМИТ, Тамбовска филијала – Микрохирургија на око, како и обука од страна на медицински експерти од Микрохирургија на око во соодветните медицински установи во Република Македонија.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!